Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

У взятому на жорсткий карантин гуртожитку у Вишневому немає гарячої води та частково світла

Будівля охороняється бійцями Національної гвардії. Людей звідти не випускають.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як заявила громадська активістка з Вишневого Людмила Мартиненко, яка допомагає людям у гуртожитку, через судову тяганину із власником гуртожитку, наразі усі кімнати відключено від гарячої води, а 13 сімей ще й залишаються без світла. Місто і район так нічого і не змогли вирішити, тож люди просять про втручання області – хоча б тимчасово включити світло і гарячу воду до кінця карантину.

Що ж стосується інших потреб мешканців, то їм коштом міського бюджету вже почали доставляти харчі, а один благодійник допоміг придбати кварцову лампу для знезараження кімнат.

За останніми даними від в.о. голови Київської обласної держадміністрації Василя Володіна, які він озвучив учора, 24 квітня, на онлайновій пресконференції, в гуртожитку на ізоляції наразі перебувають перебувають 239 осіб. Усього проведено 241 ПЛР-тест, зокрема двом співробітникам гуртожитку. Також будуть обстежені і 65 співробітників поліції. Із 78 інфікованих 2 померли, 4 знаходяться лікарні, 72 – на самоізоляції. Поки що серед ізольованих лише у 10 є клінічні ознаки перебігу хвороби, а у решти – безсимптомний перебіг. Біля гуртожитку постійно чергує бригада екстреної допомоги.

Залишити відповідь