Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Коронавірус на Київщині: Виявлено спалах в Петропавлівській Борщагівці в гуртожитку для іноземців

Після того, як COVID-19 виявили в Вишневому, Петропавлівському та в Гостомелі, у Київській області черговий випадок масового захворювання на коронавірус у гуртожитку який знаходиться у с. П. Борщагівка (вул. Оксамитова, 18-А) (Києво-Святошинський район).

Про це повідомляє прес-служба Київської облдержадміністрації.

Повідомляється, що це 20-ти поверхова споруда, що належить приватному ВНЗ. Система – блочна. На кожному поверсі по 4 блоки. На кожні три кімнати: кухня та санвузол.

За попередніми оцінками, наразі там знаходиться 152 людини, переважно іноземні студенти.  Захворіло 6 з них та комендант гуртожитку.

Вогнище виявили випадково. У ніч проти п’ятниці 22-річному хлопцю стало зле і він втратив свідомість. Ніяких симптомів коронавірусу не мав. Проте, у лікарні йому зробили ПЛР-тест і за добу дізналися про позитивний результат. В неділю почали тестувати контактних осіб. На сьогодні протестували 20-ро людей. Увечорі надійшло ще 50 зразків. Тестування триває.

Вживаються стандартні протиепідеміологічні заходи:

  • Обмеження доступу до гуртожитку сторонніх осіб;
  • Обмеження пересування мешканців між поверхами;
  • Щоденний температурний скринінг у сіх мешканців;
  • Проведену ґрунтовну дезінфекцію гуртожитку та надано рекомендацію щоденної дезінфекції;
  • Протиепідеміологічному штабу Києво-Святошинської райдержадміністрації доручено встановити на вході санітарно-карантинний пункт.
  • Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, вказаний гуртожиток визначено ізолятором.

Залишити відповідь