Четвер, 25 Квітня, 2024
Кримінал

У Києві викрили фірму, яка вивозила на звалища відходи з інфекційних лікарень

Служба безпеки України викрила київську фірму, що займається утилізацією небезпечних відходів з інфекційних лікарень. Дії могли спричинити поширення COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність комерційної структури, яка порушувала санітарні правила і норми утилізації небезпечних відходів з інфекційних лікарень Київщини, що могло спричинити поширення COVID-19”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за попередніми даними слідства, компанія, що спеціалізується на утилізації небезпечних використаних матеріалів по всій Україні, зокрема медичних та біологічних, після запровадження карантинних заходів уклала з опорними лікарнями Києва для прийому хворих на COVID-19 додаткові договори на утилізацію заражених медичних відходів. 

При цьому встановлено, що насправді використані шприци, медичні маски, халати та інші небезпечні предмети з цих установ працівники фірми вивозили на звичайні сміттєві звалища та полігони для твердих побутових відходів замість фактичної утилізації. 

У СБУ зазначили, що вивезеноо понад 4 тонни небезпечних медичних відходів з інфекційних лікарень на один з полігонів у Київській області.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки в офісі та за місцем проживання фігурантів, у ході яких вилучено документальні матеріали, які підтверджують протиправну діяльність, засоби зв’язку та комп’ютери. Слідчі дії тривають.

Залишити відповідь