Четвер, 25 Квітня, 2024
Війна

За добу окупанти 13 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил на Донбасі

Ситуація в районі проведення ООС залишається контрольованою.

Про це повідомив пресцентр штабу ОС.

“Сьогодні збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю”, – зазначається у повідомленні.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник тричі обстрілював наші позиції неподалік Богданівки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. Неподалік Водяного та Тарамчука ворог застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Оборонців Кам’янки окупанти обстріляли з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а поблизу Старогнатівки вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” російські найманці двічі вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Кримського. Для обстрілів окупанти використали 10 мін 120-го калібру, підствольні гранатомети та стрілецьку зброю. По околиці Південного ворог випустив 6 мін 120-го калібру, а біля Новотошківського застосовував 82 мм міномети – 7 мін. По населеному пункту Хутір Вільний збройні формування Російської Федерації вели вогонь з 82 мм мінометів, а неподалік Травневого – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів отримали поранення.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Залишити відповідь