Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Коронавірус в Білорусі: Лукашенко вирішив не скасовувати так званий парад Перемоги на фоні пандемії COVID-19

У Білорусі не скасовуватимуть військовий парад на честь 75-річчя перемоги у Великій вітчизняній війні, оскільки “тисячі і тисячі людей” хотіли б, щоб цей захід провели. Про це заявив президент країни Олександр Лукашенко .

Про це повідомляє БелТА.

Лукашенко зауважив, що парад Перемоги це “емоційна, глибоко ідеологічна річ” і влада не може його скасувати. За його словами, парад виявили бажання відвідати деякі російські депутати і сенатори.

“Повинен сказати, що ми не можемо скасувати парад. Просто не можемо. Я довго над цим думав. Звичайно, це емоційна, глибоко ідеологічна річ”, – сказав президент.

Він додав, що учасники війни вмирали, ймовірно, від вірусів і інших захворювань.

“Але вони це не відчували часом і про це не думали. І вмирали вони заради нас, як би це пафосно не звучало. І подумайте, що скажуть люди. Може, не відразу, через день, через два після цього, – скажуть, що злякалися “, – заявив глава держави.

Президент підкреслив, що насильно нікого на парад “тягнути” не будуть і додав, що влада зрозуміє, якщо люди “бояться, бережуть здоров’я”.

Лукашенко розповів, що серед бажаючих відвідати парад є і ветерани Збройних Сил.

“Учасників війни залишилося зовсім небагато. Вони розуміють, і ми повинні їх зберегти. Хоч вони і першими зажадали, щоб їх привезли на цей захід. Зрозуміло, що їм вже за 90. Подумаємо, як з ними бути. Я дотримуюся своєї тактики – старих треба поберегти. Ми всі бачимо, що всі ці інфекції насамперед чіпляються за старих, хоча хворіють і молоді. Тому нікого на цей масовий захід тягти не треба “, – сказав Президент.

Як повідомляє TUT.by з посиланням на міністерство охорони здоров’я країни.

В Білорусі на 4 травня зареєстровані 17 489 осіб з позитивним тестом на COVID-19, що становить 8,2% від кількості проведених тестів. Всього проведено 211 тис. 369 тестів. Приріст з учорашнього дня – 784 нових випадки. Останні дев’ять днів приріст нових випадків був на рівні 800-900 на добу.

Залишити відповідь