П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ЕкономікаСуспільство

Держцентр зайнятості: В травні кількість зареєстрованих безробітних в Україні на 48% більше в порівнянні з минулим роком

У Державному центрі зайнятості повідомляють, що станом на травень 2020 року кількість зареєстрованих безробітних в Україні на 48% більше, ніж на травень 2019 року.

“Станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становить 456,8 тис. осіб, що майже на 148,5 тис., або 48%, більше, ніж станом на відповідну дату минулого року (станом на 4 травня 2019 року кількість безробітних становила 308,3 тисячі)”,- йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Зокрема, з початку дії карантину, тобто з 12 березня, статус безробітного отримали майже 156 тисяч громадян.

При цьому кількість вакансій в умовах економічного спаду  зменшилася до 53 тисяч (станом на початок травня), що майже на 60% менше, ніж було в травні торік.

У відомстві стверджують, що в період дії карантину продовжують працювати підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни: продуктові та господарські магазини, комунальні служби, лікарні, аптеки, транспортні підприємства, пошта, фінансові та інші установи.

Наразі є попит роботодавців на працівників:

–  у сфері  сільського та лісового господарства. Це пов’язано з початком весняних сільськогосподарських робіт. Незважаючи на карантин, роботодавці пропонують роботу трактористам, агрономам, робітникам з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва тощо;

–   у сфері торгівлі та надання послуг, які наразі не є забороненими (продавець продовольчих товарів, касир, кухар, прибиральник, робітник з благоустрою);

–   у сфері логістики (кур’єр, водій, вантажник, підсобний робітник, укладальник-пакувальник, завідувач складу);

–   у сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (сестра медична, соціальний робітник);

–   у сфері забезпечення правопорядку (охоронник, сторож).

Є також вакансії для професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів, фахівців, обліковців, лікарів, а також для кваліфікованих робітників – електрогазозварників, дорожніх робітників, слюсарів-ремонтників, електромонтерів. 

Залишити відповідь