Середа, 15 Травня, 2024
Суспільство

Шмигаль: Карантин після 22 травня швидше за все продовжать

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що карантинні обмеження, введені в Україні , можливо будуть продовжені, ще після 22 травня.

Про це заявив прем’єр-міністр в інтерв’ю “Українскому радіо“.

“Кабмін поки що на першому етапі продовжив карантин до 22 травня, але скоріш за все,  спираючись на дані ВООЗ карантин буде продовжено і надалі з наступними етапами послаблення, якщо це дозволятиме зробити ситуація в країні”, – сказав Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра рішення грунтується на розрахунках декількох наукових установ в тому числі Академії наук, декількох наукових інститутів. Що протягом 18 днів станом на вчора в Україні спостерігалася стабільна ситуація щодо зростання кількості захворілих.

Тобто їхня кількість коливалася від 300 до 550.

“Можна говорити, що ми були на етапі зростання, але цей етап був дуже помірний і зараз ми знаходимося на піку захворюваності або так званому плато, коли кількість захворілих щодня не змінюється. Відповідно, за розрахунками пік завершиться в районі 8-9 травня, якщо не буде порушень карантинного режиму. Тобто це фактично початок завершення епідемії для України в медичних термінах. І це означає, що з 11 числа ми можемо піти на перший етап послаблення карантинних обмежень”,- відзначив Шмигаль.

Що стосовно роботи метро, прем’єр-міністр повідомив, що це передостанній етап завершення карантинних заходів у зв’язку з високою ймовірністю, навантаженням, таким фактором, як можливість зараження в метро, швидкого розповсюдження епідемії в великих містах.

Тому відкриття метрополітену передбачається у п’ять етапів.

Залишити відповідь