Вівторок, 23 Квітня, 2024
СуспільствоЦікаве

В Одесі проходили тренування по звільненні захоплених суден

В Одесі тренувались звільняти захоплені судна у Практичній гавані пройшли тактико-спеціальні навчання одного з підрозділів спеціального призначення Військово-Морських Сил ЗС України

Про це повідомляє Армія Inform.

Флотські спецпризначенці тренувалися здійснювати штурмові й абордажні дії з метою висадки на судно, що було захоплене незаконними збройними формуваннями противника, вчилися ліквідовувати бойовиків і звільняти судно з облоги.

За легендою, незаконні збройні формування противника захопили судно та взяли його під свій контроль.

«Під час таких тренувань потрібно враховувати всі особливості й процедури звільнення судна від незаконних збройних формувань. Про що йдеться? Передусім треба бути готовим, що противник може встановити на судні саморобні вибухові пристрої й розставляти різноманітні пастки у приміщеннях. Для цього ми проходимо курс інженерної підготовки. Далі є свої особливості під час звільнення можливих заручників на судні. Не можна забувати й про досконале володіння прийомами рукопашного бою, адже в замкненому просторі важливим є насамперед швидке реагування на випади супротивника», ‒ поінформував кореспондента АрміяInform командир підрозділу.

Спецпризначенці ВМС ЗС України, що тренувались звільняти захоплені судна в Одесі, отримали завдання якомога швидше здійснити штурмові й абордажні дії, провести висадку на захоплений об’єкт, знайти та ліквідувати бойовиків.

Залишити відповідь