Вівторок, 14 Травня, 2024
ЕкологіяМузикаЦікаве

Перкусіоніст гурту «Один в каное» займається плогінгом: збирає сміття під час пробіжки

Фотограф: Дмитро Бартош

“Сміття не закінчиться ніколи. Я бігаю, доки не закінчиться мішок”

Про плогінг та популяризацію сортування сміття пише Ukraїner.

До плогінгу Ігор долучився у 2018 році, почавши поєднувати біг із прибиранням Соснівки. Зібране сміття чоловік сортує та віддає на переробку.

Фотограф: Дмитро Бартош

Ігор каже, що важливою є регулярність, оскільки для переробки годиться тільки чистий пластик, що не довго пролежав у природному середовищі. Щоразу Ігор знаходить свіже сміття у лісах та парках.

— Прибирати — це кльово, але в першу чергу треба привертати увагу, шоб люди знали, шо можна ж по-іншому”, – розповідає Ігор.

Найгіршим сміттям Ігор вважає пластикові пляшки — через високу щільність матеріалу він розкладається дуже довго.

«Це всього-на-всього одна пляшка» — подумали 10 млн українців і за один день купили по пляшці води. Взагалі мета цього проекту, моя маленька мрія в тому, шоб плогінг-общини були по всій Україні і в кожному місті стабільно, хай раз в декілька днів, але бігали люди і прибирали якісь навколишні території”, – каже Ігор.

Ігор розповідає про справжнє задоволення від процесу очищення парків та лісів, поєднаного із диханням свіжим сосновим повітрям, і називає це своїм покликанням.

Фотограф: Дмитро Бартош

Все більше людей в Україні долучаються до плогінгу та самостійно організовують плогофони у своїх містах. Ігор брав участь у заходах у Червонограді та Києві. Влітку відбудеться вже традиційний плогофон у Соснівці, який чоловік організовує спільно із місцевою молоддю.

Залишити відповідь