Четвер, 25 Квітня, 2024
Погода

Сьогодні Україну накриють дощі та похолодання: де знадобиться парасолька (карта)

У неділю, 17 липня, в Україні очікується невелике похолодання. Температура знизиться на пару градусів практично по всій країні. Сильна спека до +30°…+31 ° очікується лише на крайньому сході та в Криму. У центральних областях буде комфортна температура, а на півночі та заході України – навіть прохолодно, +19°…+22° вдень. Опадів стане більше. Сьогодні невеликі дощі, місцями – з грозами, очікуються на північному заході, в деяких центральних, східних і південних областях.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Жителів західних областей сьогодні чекає прохолодний день. Стовпчики термометрів покажуть всього +19°…+23°, лише на Закарпатті повітря прогріється до більш комфортних +24°. У Львівській, Волинській та Рівненській областях пройдуть невеликі дощі. На решті території – без істотних опадів.

На півночі України сьогодні буде найхолодніша погода по країні. Тут стовпчики термометрів покажуть лише +19°…+22°. На Чернігівщині очікуються дощі, на решті території буде сухо, невелика хмарність.

У центральних областях тепло розподілиться нерівномірно. Прохолодніше всього буде у Вінницькій та Полтавській області, де повітря прогріється до +22°. На решті території температура буде більш комфортною, +24°…+27°. У Черкаській та Кіровоградській областях очікуються дощі з грозами.

На Сході сьогодні також очікуються температурні контрасти. Так, в Харківській області температура підніметься всього до +24°, а в Луганській і Донецькій – до +28°…+31° і пройдуть дощі з грозами.

На півдні України сьогодні буде найтепліше. Тут повітря прогріється до +26°…+29°, лише в Криму очікується 30-градусна спека. Місцями – дощі з грозами.

Погода в Україні 17 липня / фото УНІАН
Погода в Україні 17 липня / фото УНІАН

Залишити відповідь