П’ятниця, 29 Березня, 2024
В регіонахВажливеЖертви війниСуспільство

У Вінниці поховали чотирирічну Лізу, яка загинула від ракетного удару 14 липня

17 липня у Вінниці попрощалися з чотирирічною дівчинкою Лізою. Дитина загинула внаслідок ракетного удару по центру міста 14 липня.

Про це повідомляє “Суспільне.Вінниця”.

У Вінниці відбулася церемонія прощання з чотирирічною Лізою Дмитрієвою, яка загинула внаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня. Мама дівчинки перебуває у реанімації в одній з лікарень міста.  У неї діагностували травму черепа. 

Ліза

Церемонія прощання відбулася у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Туди прийшло кілька десятків людей.

Ліза

 14 липня, Ліза з мамою йшли на заняття до логопеда. У дівчинки був синдром Дауна, а у піврічному віці вона пережила тяжку операцію на серці, як розповіла Суспільному бабуся дівчинки Лариса.

Поховали Лізу Дмитрієву на міському кладовищі на Сабарові.

За попередньою інформацією, Ірина, чотирирічна донька якої загинула від обстрілу, мешкала з родиною у Києві. Але на момент удару 14 липня перебувала у Вінниці, де жила в будинку у мами. Вона мназивала себе “мама особливої дитини” та “мама янгола”.

Заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко заявив, що заради “сенсації” один з недожурналістів сповістив матір загиблої дитини про її смерть, знайшовши її у соцмережах.

Глава Нацполіції Ігор Клименко нагадав, що серед жертв росії у Вінниці троє дітей: 4-річна дівчинка та двоє хлопчиків 7 та 8 років.

“Один із хлопчиків у момент атаки проходив обстеження у медичному центрі. Він загинув разом із мамою. Інший чекав дядька в припаркованому авто та потрапив у вогняну пастку. Родича цього хлопчика відкинуло вибуховою хвилею, нині він госпіталізований”, — додав Клименко.

Залишити відповідь