П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Про позбавлення громадянства України Коломойського, Корбана і Рабіновича: Данілов пояснив, чому не опубліковано указ президента

Інформаційний простір в Україні сколихнула новина про те, що президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України трьох найвідоміших українських діячів. Йдеться про бізнесмена Ігоря Коломойського, співголову забороненої з березня 2022 року партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича і нинішнього главу територіальної оборони Дніпра Геннадія Корбана.

Документ, який, окрім зазначених осіб, містить ще сім прізвищ, надали OBOZREVATEL власні джерела в Офісі президента. У свою чергу секретар РНБО Олексій Данілов прояснив ситуацію навколо скандального документу.

Зеленський позбавив громадянства трьох відомих діячів

У ефірі національного телемарафону у четвер, 21 липня, Данілов зазначив, що президентський указ про позбавлення ггромадянства можуть і не опублікувати. За його словами, причина у тому, що документ містить персональні дані.

“Укази, якщо там є персональні дані, вони закриті. Ви можете не побачити ці укази, тому що укази щодо громадянства містять персональні дані. Чи будуть опубліковані ці укази, я вам не можу сказати, тому що у мене зовсім інші обов’язки”

– зазначив він.

Залишити відповідь