Четвер, 25 Квітня, 2024
АналітикаВійнаСвітУкраїна

Білий дім: атаки на українські порти нагадують попередні дії росіян у Сирії

За оцінкою представника американської влади, дії Росії – суперечливі щодо обіцянки, яку Москва висловила у п’ятницю, 22 липня, запевняючи, що розблокує транспортування збіжжя з України, передає “Польське радіо”.

Обстріл порту в Одесі наступного дня після підписання Росією домовленості про експорт українського зерна через Чорне море нагадує те, що ми бачили раніше у Сирії, де російські війська атакували конвої з гуманітарною допомогою, – зауважив речник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, якого цитує CNN.

За оцінкою представника американської влади, дії Росії – суперечливі щодо обіцянки, яку Москва висловила у п’ятницю, 22 липня, запевняючи про те, що розблокує транспортування збіжжя з України.

«У нас є інформації, що російські сили наблизились до деяких українських терміналів із зерном, але ми напевно не знаємо, чи вони пошкодили їх. Ми дуже уважно слідкуватимемо за цим. Такі дії Кремля (націлені у безпеку цивільного населення, у тому числі і продовольчу безпеку – ред.) ми вже бачили раніше. Можна згадати про війну у Сирії, де російські війська цілились у вантажі з гуманітарною допомогою, призначені для місцевого населення і сирійських біженців. Це відповідає способу їхніх дій, на жаль. Сподіваємось, що це не повториться і Росія виконає свої зобов’язання, висловлені у Стамбулі», – сказав Кірбі.

Залишити відповідь