Четвер, 18 Квітня, 2024
АналітикаБіженціСвітУкраїна

У Німеччині зареєстрували вже понад 900 тисяч переселенців з України

У Німеччині офіційно зареєстровано 915 тис. переселенців з України, які були змушені залишити країну через російську агресію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Der Standard з посиланням на дані німецького МВС.

“З початку російського вторгнення 24 лютого в центральному реєстрі іноземців у Німеччині було зареєстровано понад 915 тис. біженців від війни. З них – 890 605 громадян України (станом на 19 липня)”, – йдеться у повідомленні.

Водночас вказується на те, що достеменно невідомо, скільки вимушених переселенців з України зараз перебувають у Німеччині. Це пов’язано з тим, що частина українців могли виїхати в інші країни або ж повернутися в Україну.

Згідно з реєстром, майже дві третини (65,7%) вимушених переселенців з України – дівчата та жінки. Серед дорослих три чверті (75,6%) становлять жінки і 23,9% – чоловіки. Близько 340 тис. (37,1%) – це діти та молодь віком до 18 років, значна частка з них молодшого шкільного віку (від 6 до 11 років: майже 130 тис. осіб). Близько 70 тис. вимушених переселенців з України до Німеччини – це особи старше 64 років (7,5%).

Як повідомлялося, внаслідок неспровокованого російського вторгнення в Україну та цілеспрямованих обстрілів російськими загарбниками житлових районів у містах та селах України понад 6 мільйонів були змушені шукати прихистку у країнах Євросоюзу. У відповідь ЄС вперше в історії активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає біженцям з України право перебувати на території ЄС та забезпечує базові соціальні умови, включаючи медичне обслуговування, освіту та право на працевлаштування.

Залишити відповідь