Четвер, 18 Квітня, 2024
АналітикаНа росіїПолітикаСвіт

Британське міноборони: Росія використовує візити в Африку, щоб звинуватити Захід в міжнародній продовольчій кризі

Британське міністерство оборони в останньому оновленні розвідки повідомляє, що найманці групи «Вагнера» здійснили тактичний прогрес на Донбасі, а також нагадує, що путін відправляє своїх найманців в Африку, що зміцнити свої позиції в регіоні, передає “Польське радіо”.

Найманці з приватної російської військової компанії, відомої як група «Вагнера», здійснили тактичний прогрес навколо Вуглегірської ТЕС і сусіднього села Новолуганське на Донбасі, повідомило Міністерство оборони Великобританії.

Деякі українські сили, ймовірно, було виведено з цих районів, додали в британському міністерстві в останньому оновленні розвідки, опублікованому в мережі Twitter.

У повідомленні йдеться, що глава російського МЗС Сєрґєй Лавров розпочав візит до Єгипту, Ефіопії, Уганди та Республіки Конго. Росія, ймовірно, спробує використати ці візити, щоб звинуватити Захід у міжнародній продовольчій кризі та заручитися підтримкою африканських країн, які залишилися нейтральними щодо російського вторгнення в Україну, читаємо у повідомленні британського відомства.

З 2014 року Росія докладає значних зусиль, щоб отримати вплив в Африці, і часто відправляє туди найманців групи «Вагнера», що є одним із головних інструментів впливу Кремля в регіоні. Росія, ймовірно, втягується в Африку головним чином тому, що вважає, що це зміцнить імідж «великої держави», до якої вона прагне, вважають у британському міністерстві.

Другорядні цілі Кремля в Африці, швидше за все, стосуються питань торгівлі та спроб переконати країни цього континенту голосувати відповідно до інтересів Росії в міжнародних організаціях, – додається в оновленні розвідки.

Залишити відповідь