П’ятниця, 29 Березня, 2024
СвітУкраїна

Очільниця британського МЗС: Якщо я стану прем’єром, я буду найбльшим другом України

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс пообіцяла бути «найкращим другом» України, у випадку, якщо вона очолить Консервативну партію і стане прем’єр-міністром країни, передає “Польське радіо”.  

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що підтримуватиме Україну, а в разі обрання її прем’єр-міністром країни вона негайно зателефонує президенту України Володимиру Зеленському.

«Як прем’єр-міністр, я буду – як і Боріс Джонсон – найбільшим другом України, і зроблю все, щоб змусити путіна зазнати поразки та зменшити значущість Росії», – сказала очільниця британського МЗС в заяві, яку цитує британський телеканал Sky News. «Зараз не час говорити про поступки та компроміси жахливому диктатору. Я кандидат, якому британці можуть довіряти, у тому числі в питаннях, що стосуються України та нашої свободи».

Ліз Трасс увійшла до останнього туру боротьби за крісло лідера Консервативної партії. Її суперником є колишній міністр фінансів в уряді Боріса Джонсона Ріші Сунак. Ліз Трасс наразі лідирує в опитуваннях серед членів Консервативної партії, які остаточно мають вирішити, хто стане наступним прем’єр-міністром Великої Британії. 

Залишити відповідь