П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ВійнаСвітУкраїна

У Конгресі США підтримують передачу Україні ракет великої дальності для HIMARS

Україна має отримати ATACMS та додаткову військову допомогу найближчими тижнями для успішного контрнаступу.

Демократи та республіканці підтримують постачання Україні ракет великої дальності ATACMS для знищення російської армії. Про це повідомила член Палати представників від Демократичної партії США Елісса Слоткін на зустрічі американських депутатів із представниками Білого дому, повідомляє BlackSeaNews.

Оскільки Вашингтон хоче, щоб контрнаступ ЗСУ на півдні України пройшов успішно, США необхідно терміново, найближчими тижнями передати додаткову допомогу українцям, заявила Слоткін.

«Я думаю, що ми ясно почули від президента Зеленського, і нам підтвердили сьогодні – українці справді хочуть кілька разів дати по зубах Росії до настання зими», – сказала депутат.

Слоткін підкреслила, що відправлення в Україну ракет великої дальності, відомих як ATACMS, які можуть вражати на відстані понад 280 кілометрів, підтримують представники обох партій – Демократичної та Республіканської.

ATACMS, це американський оперативно-тактичний ракетний комплекс із балістичною ракетою. Для запуску ракет призначені пускові установки М142 HIMARS та M270 MLRS. Різні модифікації ракети ATACMS мають дальність стрілянини від 165 до 310 км.

Залишити відповідь