Вівторок, 19 Березня, 2024
Боротьба в тилуКультураМистецтвоСвітУкраїна

Ukrainian Freedom Orchestra виступить у Лондоні

Ukrainian Freedom Orchestra, заснований з ініціативи Метрополітен-опера в Нью-Йорку та Великого театру Національної опери, та який складається виключно з українських музикантів, виступить на фестивалі Proms у Лондоні, передає “Польське радіо”.

Ukrainian Freedom Orchestra (Український оркестр свободи), у якому грають лише українські музиканти, виступить на відомому фестивалі Proms у Лондоні. Музиканти зіграють твори Людвіга ван Бетховена, Фредерика Шопена, Йоганнеса Брамса та Валентина Сільвестрова. І це лише початок світового туру.

«Ми не можемо всі бігати з гвинтівками», – каже гобоїст Юрій Хвостов. «А точніше: можна було б, але я не вірю, що це буде ефективно. Є військові, а є політики, дипломати, а ми артисти. Ми показуємо нашу країну трохи з іншого боку», – додає український музикант.

Під час концерту у Лондоні прозвучать: другий фортепіанний концерт Шопена, фрагмент «Фіделіо» Бетховена та четверта симфонія Брамса, а також сьома симфонія Валентина Сильвестрова. Найвідоміший сучасний український композитор сьогодні також є біженцем. У березні він був змушений покинути Київ разом з онукою та дочкою. Диригувати концертом буде Кері-Лінн Вілсон.

«Музика має величезну силу. А усвідомлення того, що музиканти відклали зброю та взяли в руки інструменти, посилює її роль. Не лише мистецьку, а й моральну», – говорить директор Великого театру Національної опери у Варшаві Вальдемар Домбровський.

Ukrainian Freedom Orchestra засновано з ініціативи Метрополітен-опера в Нью-Йорку та Великого театру Національної опери. 

Залишити відповідь