Понеділок, 17 Червня, 2024
Політика

США офіційно ратифікували вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

Президент Джо Байден підписав протоколи про вступ обох країн до Північноатлантичного альянсу, повідомляє “Польське радіо”.

Сполучені Штати офіційно ратифікували вступ Фінляндії та Швеції до НАТО. Президент Джо Байден підписав протоколи про вступ обох країн до Північноатлантичного альянсу. У церемонії в Білому домі взяли участь посли Фінляндії та Швеції.

Джо Байден назвав вступ Фінляндії та Швеції до НАТО переломним моментом. Президент США зазначив, що це наслідок того, що путінська Росія руйнує мир і безпеку в Європі.

Американський лідер зазначив, що вступ Фінляндії та Швеції свідчить про те, що двері НАТО залишаються відкритими для країн, які розділяють демократичні цінності та відповідають високим стандартам. Джо Байден додав, що завдяки вступу Фінляндії та Швеції до НАТО кількість союзників збільшиться до 32, і Aльянс стане сильнішим, ніж будь-коли.

Вступ Швеції та Фінляндії до НАТО має бути ратифікований всіма 30 членами альянсу. Сполучені Штати є 23 країною, яка виконала цю процедуру. Протоколи ще не ратифікували Туреччина, Угорщина, Чехія, Словаччина, Португалія, Іспанія та Греція.

Залишити відповідь