Четвер, 28 Березня, 2024
В окупаціїВажливеВійнаУкраїна

Нова атака на Крим – триває евакуація населення

Не минуло й тижня, як у Криму знову пролунали вибухи. Цього разу загорілася електропідстанція і військовий склад з боєприпасами. Ранок у Криму розпочався не з кави для мешканців селища Азовське Джанкойського району, що в північно-східній частині півострова.

Кримські пабліки з посиланням на російське міністерство оборони повідомили, що вранці в районі Травневого у Криму сталося загоряння на території обвалованого майданчика тимчасового зберігання боєприпасів у військовій частині. «Унаслідок займання сталася детонація боєприпасів, що зберігалися. Серйозно постраждалих немає, вживаються заходи щодо гасіння пожежі, її причини з’ясовують», – йдеться у повідомленні, передає “Західний інформаційний фронт”.

Кримський гауляйтер аксьонов робочий день розпочав із відрядження поближче до епіцентру надзвичайної події.

«Перебуваю в селі Азовському Джанкойського району… Наразі триває детонація. Є двоє постраждалих серед цивільного населення, їх життю нічого не загрожує. Триває евакуація мешканців, для забезпечення безпеки людей виводять за п’ятикілометрову зону. Задіяно сили МНС, міноборони РФ, росгвардії, екстрені служби», – сказав на відео, що поширили тамтешні телеграм-канали аксьонов.

За його словами, до селища Азовське прибули заступник голови ради міністрів республіки Крим ігор михайличенко, голова адміністрації Джанкойського району інна федоренко, адміністрація поселення, «еменесники», військові.

Аксьонов обіцяв інформувати «про розвиток ситуації у своєму TГ-каналі та на сторінках у соціальних мережах». А також попросив «довіряти лише офіційній інформації».

Приблизно через три години після пожежі на електропідстанції у кримських пабліках повідомили про локалізацію пожежі на підстанції.

Одна з очевидиць також відзняла на телефон пожежу і прокоментувала її словами: «вибачайте, рєбята, але це горить складі поруч з моїм будинком – сьогодні на роботу я напевно не вийду».

Прохання аксьонова «довіряти лише офіційній інформації» невипадкове – кримська окупаційна влада намагається приховати реальну картину і пригасити панічні настрої. Особливо це видно після грандіозного знищення військового аеродрому біля Новофедорівки.

Нагадаємо, 9 серпня поблизу містечка Саки у Криму вибухнули склади з боєприпасами. НА півострові розпочалася паніка. За допомогою фото з космосу внаслідок детонації і розльоту уламків боєприпасів знищено від 8 до 11 бойових літаків. За підрахунками Bloomberg, росія зазнала збитків на понад 380 мільйонів доларів США.

«Фактично 43-ій полк розгромлений. Знищено приблизно половину боєздатних літаків і більшу частину також дуже вартісного боєкомплекту, завдано важких втрат інфраструктурі авіабази. Однак міноборони РФ ніяких втрат не визнало взагалі, а дані космічних знімків російська влада попросту не коментує і робить вигляд, що нічого не відбулося, хоча весь світ говорить про успішну та результативну атаку українців на російську авіабазу. Російська пропаганда мовчить і намагається відволікти увагу якимись іншими інформаційними приводами, Кремль демонструє абсолютну безпорадність та програш інформаційної війни. Мовчить і Путін і його речник Пєсков, бо як пояснити, яким це чином вписується у заяви керівника РФ, що «спецоперация идёт по заранее утверждённому плану»? Виявляється, Росія не здатна надійно обороняти Крим», – написав журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у FB.

Окрім того, завдано величезних збитків майну мешканців – у радіусі щонайменше кілометра повилітали шиби у будинках, знищено багато автомобілів, півтора десятка поранених, є загиблі.

Залишити відповідь