Вівторок, 19 Березня, 2024
В окупаціїВійнаУкраїна

На Херсонщині загарбники знімають ролики про «гумдопомогу» та затримують волонтерів

Загарбники затримують українських волонтерів на Херсонщині, знімаючи натомість пропагандистські ролики, як російські солдати начебто доставляють гумдопомогу.

Про це повідомив у Телеграмі перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

“Орки знову посилено взялися за українських волонтерів, які попри все намагаються продовжувати свою діяльність та допомагати людям в умовах окупації. На жаль, є інформація і про затримання. Волонтери від “Єдиної росії” останні тижні після евакуації з Херсона суттєво зменшили свою активність, тож “гуманітарних волонтерів” змушені зображати бійці росгвардії”, – зазначив перший заступник голови облради.

За його словами, не виключено, що це ті ж самі військові рф, які беруть участь у фільтраційних рейдах, арештах та організації тортур українців.

“Цинізм російського світу, як завжди, просто зашкалює. В одній руці автомат, в іншій кульок з крупою та парою банок тушонки”, – написав Соболевський.

Він також оприлюднив фото з кадром із пропагандистського відео під назвою “росгвардія доставляє гуманітарну допомогу”.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мешканців області. Вони проводять нічні обшуки та незаконні затримання.

Загарбники облаштували катівню у підвалах Херсонського приймальника-розподільника для дітей, а на його території проживають самі співробітники фсб.

Останнім часом на Херсонщині російські загарбники викрали директора комунальних підприємств Каховської громади Олександра Чистякова, художника Анатолія Обельця, голову Верхньорогачицької тергромади Світлану Коротун, яка відмовлялася співпрацювати з ними, вивезли у невідомому напрямку херсонця, у якого знайшли український прапор.

Залишити відповідь