Четвер, 28 Березня, 2024
АналітикаНа росіїПолітикаСвіт

Росія намагається використати Туреччину для обходу санкцій – США

Заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо в розмові із заступником Міністра фінансів Туреччини Юнусом Елітасом висловив стурбованість тим, що російські юридичні та фізичні особи намагаються використати Туреччину для обходу санкцій. 

Про це повідомляє пресслужба американського Мінфіну, пише BlackSeaNews.

Сторони обговорили поточні зусилля щодо реалізації та забезпечення дотримання широких багатосторонніх санкцій, запроваджених проти Росії за її вторгнення в Україну.

“Заступник держсекретаря Адейемо висловив стурбованість тим, що російські юридичні та фізичні особи намагаються використати Туреччину для ухилення від санкцій, введених США та 30 країнами”, – сказано в повідомленні.

Адейемо підтвердив зацікавленість Сполучених Штатів в успіху турецької економіки та висловив відданість Міністерства фінансів партнерству з урядом Туреччини для захисту цілісності її банківського сектору.

Росія заявила 16 серпня, що підписала контракт на постачання Туреччині додаткових ракет ППО, але Анкара швидко спростувала підписання нової угоди.

Адміністрація президента США може рекомендувати американським компаніям переглянути бізнес-відносини з Туреччиною, яка не збирається запроваджувати санкції проти РФ, якщо ці дві країни підуть на “формальне економічне партнерство”. Можливо, це будуть рекомендації щодо виведення бізнесів із Туреччини.

Залишити відповідь