Середа, 24 Квітня, 2024
ПолітикаСвіт

У Німеччині опозиція підтримує «візовий бан» для росіян

Представники найбільшої опозиційної сили в Німеччині, блоку консервативних партій (ХДС/ХСС) підтримують ідею скасуванні шенгенських віз для російських туристів, поки російські солдати перетворюють європейську країну на руїни.

Про це пише видання Bild, передає Укрінформ.

«Це нестерпно, що росіяни їдуть у відпустку в Європу і витрачають свої гроші, ніби нічого не сталося», – сказав таблоїду політик ХДС із землі Північний Рейн-Вестфалія Денніс Радтке. За його словами, дії росії проти України – це «не просто війна путіна». Радтке переконаний, що «будь-хто, хто хоче зупинити путіна, не повинен здаватися зараз, а має продовжити заборону туристичних віз для російських громадян».

Експерт з питань внутрішніх справ ХСС Андреа Ліндгольц також переконана: «Федеральний уряд не повинен знову виступати проти наших європейських партнерів: візи для відпустки для росіян повинні бути припинені. Йдеться також про те, щоб надіслати чіткі сигнали російському населенню».

Речник із зовнішньополітичних питань фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Юрген Хардт (ХДС) сказав виданню, що будь-кого, хто особисто отримує вигоду від режиму путіна, «більше не можна допускати до ЄС». В армії, Національній гвардії, ФСБ, президентському бюрократичному апараті та групі Вагнера «набагато більше путінських симпатиків, ніж зараз у санкційному списку ЄС. Цим людям більше не можна дозволяти проводити дні відпочинку в ЄС», – зазначив він. Водночас Хардт зауважив, що «загальна заборона на в’їзд до ЄС для росіян, які не несуть відповідальності за те, що сталося у війні проти України, не була б виправданою».

«Для нас усіх у Європі повинно бути неприйнятно, що російські громадяни можуть подорожувати як туристи в межах ЄС, тоді як людей в Україні катують, убивають і тероризують. Туризм — це привілей, а не право», – заявила глава уряду Кая Каллас німецькій газеті.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній пресконференції з лідерами скандинавських країн визнав, що не підтримує введення загальної заборони, адже вважає, що війна в Україні є «війною путіна, а не російського народу», але він «розуміє дискусію» на цю тему та не виключає, що окремі країни можуть вжити національних заходів.

Залишити відповідь