Четвер, 28 Березня, 2024
Інтерв'юУкраїна

Якуб Кумох у Києві: перемога України у війні з РФ є теж перемогою Польщі

Голова Бюро міжнародної політики президента РП заявив у Києві, що поляки вдячні українцям, які захищають Європу від тоталітаризму і тиранії, і будуть допомагати до остаточної перемоги українського народу, повідомляє Польське радіо.

Голова Бюро міжнародної політики президента Якуб Кумох запевнив, що Польща підтримуватиме Україну до її остаточної перемоги у війні. Він додав, що перемога України у війні з Росією є також перемогою Польщі.

Радник президента Анджея Дуди заявив у понеділок у Києві, що Польща та Україна працюють над новою угодою, яка зміцнить їхні відносини. Водночас, – підкреслив Якуб Кумох, – допомога Україні буде продовжена, тому що захист цієї країни є також захистом Польщі.

Президентський міністр заявив теж, що перемога України у війні з Росією є також перемогою Польщі. «Ми раді, що, можливо, завдяки співпраці ми можемо бути маленькою частиною вашої великої перемоги», – сказав на зустрічі Якуб Кумох.

«Українки та українці сьогодні захищають Європу від тоталітаризму та тиранії. Ми дуже вдячні вам за це і будемо допомагати вам до кінця, до остаточної перемоги українського народу», – додав Якуб Кумох.

Якуб Кумох взяв участь у засіданні Київської ініціативи – нового формату міжнародної співпраці, який має стати платформою для координації підтримки України. У ньому також взяли участь радники глав держав і урядів Естонії, Латвії, Литви, Румунії, Словаччини, України та Угорщини.

Залишити відповідь