П’ятниця, 19 Квітня, 2024
АналітикаВійнаСвітУкраїна

Генерал США дав прогноз, коли ЗСУ зможуть відкинути окупантів до лінії 23 лютого: є умова

Збройні сили України здатні відсунути російські війська з територій, які окупанти захопили після 24 лютого-2022, і це може статися до кінця поточного року. Однак поки що українським воїнам не вистачає військової допомоги Заходу, щоб розпочати рішучий контрнаступ.

Таку думку в інтерв’ю Deutsche Welle висловив генерал-лейтенант, колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Ходжес, передає OBOZREVATEL.

Він наголосив, що захисники України вже продемонстрували неймовірну стійкість, винахідливість і новаторство. Тепер ЗСУ необхідна більш далекобійна та точна артилерія (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

“Артилерія та ракети, які можуть стріляти далі, можуть продовжувати знищувати російську артилерію, логістику, завдавати ударів по російським аеродромам. Ось що потрібно. Ми надали дещо. Але цього недостатньо для вирішального ефекту“, – сказав американський військовий.

Він пояснив, що вже близько місяця лінія фронту не рухається саме через цю ситуацію.

Армія РФ, як зазначив Ходжес, уже перетнула пік своєї ударної потужності, “досягла кульмінації”.

Росіяни більше нічого не можуть вдіяти. Але українцям необхідна здатність перемогти. І це те, що ми повинні для них зробити“, – підкреслив генерал-лейтенант.

Він додав, що тривалість війни залежатиме від того, чи зробить Захід усе, що він обіцяв.

Як раніше писав OBOZREVATEL:

– Військовий аналітик Майкл Кларк зробив прогноз про російсько-українську війну. Він вважає, що захисники України почнуть витісняти окупантів у першій половині 2023 року.

– Кларк пояснив, що тоді, ймовірно, в армії РФ почнуть закінчуватися основні ресурси.

Залишити відповідь