П’ятниця, 19 Квітня, 2024
В окупаціїВійськові злочинціЕксклюзивРуzкій мір

Зоозахисники повідомляють про звірства вагнерівців в Енергодарі

Нікопольський волонтер Семен Сметанін повідомляє про шокуючу інформацію з окупованого Енергодара, яку підтверджують наші джерела в місцевому Русі опору. За свідченнями однієї з зоозахисниць-мешканок міста, заступником командира гарнізону сумнозвісній катівні Енергетик, яка знаходиться на території ЗАЕС, є боєць, якого всі називають Чингіз. І саме він організував в місті полювання на собак, які використовуються як їжа.

За однією інформацією цей Чингіз походить з Бурятії, за іншою – належить до одного з племен, які живуть на кордоні Китаю та Північної Кореї. В будь-якому випадку саме він дав наказ своїм підлеглим стати догхантерами та полювати на невинних тварин. Першими жертвами начебто стали собаки породи чау-чау, яких одномоментно відібрали у власників під приводом необхідності перереєстрації за російськими ветеринарними паспортами. Проте приблизно з середини липня полювання йде на собак майже всіх порід, а ті, хто повертається з ЗАЕС, розказує, що всі чау-чау давно знищені і вжиті в їжу. І що тепер нові “надходження” одразу знищуються і подаються на стіл Чингізу та його наближеним.

Зоозахисниці міста стверджують, що пробували поскаржитися на цю практику “новій владі”, але тієї ж ночі їх схопили і забрали на Енергетик. Після цілої ночі тортур, періодичного ґвалтування і примусу до поїдання страв з собак, одній вдалося відкупитися, віддавши заховане в гаражі золото і втекти з міста на підконтрольну Україні територію.

Доля іншої наразі невідома. При цьому в останню ніч їх спільного перебування на Енергетику, загін Чингіза вчинив якесь ритуальне вбивство собаки, використавши її кров для ритуальних знаків на тілі, а сам труп спаливши поруч зі станцією (через що і виникла пожежа біля станції). Єдина причина таких дій – собака звалася Сірком і в такий спосіб ці нелюди винували якийсь магічний ритуал послаблення опору України.

Зараз дівчина, яка врятувалася – Марина (волонтер називає її так з міркувань безпеки) разом з зоозахисниками з інших окупованих міст, які стикалися з подібними практиками, готують звернення до Greenpeace, ООН та інших міжнародних організацій. В зв’язку з цим вони просять всіх, хто знає про подібні випадки, також надати свої свідчення.

ЗМІ вже повідомляли про поодинокі випадки, коли російські окупанти через брак їжі були змушені вбивати і їсти домашніх тварин, зокрема і собак. Проте ситуація, що розгортається в тимчасово окупованому Енергодарі, має зовсім інший характер: собак в місті виловлюють і вживають як їжу незважаючи на абсолютно нормальне харчове забезпечення.

Залишити відповідь