Субота, 20 Квітня, 2024
АналітикаВажливеНа фронтіПолітика

Російські пабліки називають військову стратегію Залужного більш зручної для себе

Сьогодні в частині пабліків, пов’язаних з рф, з’явилася ще одна лінія виправдання провалів армії окупантів на Харківському напрямку.

Для частини кремлівського пулу стає очевидним, що приховувати небачені до цього щоденні втрати території внаслідок вдалого наступу українського війська стає вже неможливим. А російське суспільство і особливо ті, хто бере участь у війні проти України, вже починають ставити питання. Тому в якості виправдання вирішили просувати пояснення, що наступ на Харківщини – це випадковий збіг обставин і окрема ініціатива військових, не узгоджена з загальною стратегією Генерального штабу ЗСУ.

В якості аргументів на користь цієї версії наводять аргумент, що “деяке озброєння, наприклад сотні танків та суттєва частина артилерії знаходиться глибоко в тилу. І на заході не бачать жодних намірів до пересування цього озброєння до лінії фронту. Його головнокомандувач Залужний продовжує тримати в тилу, розсередивши по регіонах. Таким чином, західні партнери натякають на те, що нових, сучасних літаків та танків Україні чекати не варто, поки не виконані взяті на себе раніше зобов’язання провести контрнаступ, використовуючи та тисячі одиниць озброєння, що вже були надані”.

Головна лінія аргументації базується на значно більш повільному наступі на півдні України, за що, нібито, відповідальний безпосередньо Залужний. І що це матиме наслідком зупинку постачання озброєння Україні. Також підкреслюють, що поява спільної з Забродським статті на Укрінформі свідчить про початок протистояння Залужного та Зеленського.

Для України, зрозуміло, в цій ситуації, треба не звертати увагу на російські вкиди і робити своє – звільняти окуповані землі. Проте враховувати деструктивний вплив російської пропаганди необхідно, і краще якщо відповіддю на це буде звільнення Херсону ще до початку морозів. Щоб спростувати протилежні тези ворога.

Залишити відповідь