П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаНа росіїСвітУкраїна

Головний законодавець КНР розкритикував санкції проти росії

Китайські державні ЗМІ повідомляють, що головний законодавець країни засудив санкції проти росії під час недавнього візиту до країни, наголосивши, що Китай підтримує Москву у війні з Україною, незважаючи на заяви про нейтралітет, передає BlackSeaNews.

Деталі

Офіційне інформаційне агентство Сіньхуа повідомило, що на зустрічі з російськими законодавцями в четвер Лі Чжаньшу закликав до більш тісної співпраці у “боротьбі, серед іншого, із зовнішнім втручанням, санкціями та юрисдикцією довгих рук”.

Лі також провів переговори з путіним напередодні очікуваної цього місяця зустрічі путіна і голови Китаю Сі Цзіньпіна на регіональній зустрічі в Узбекистані. Це буде перша поїздка Сі за межі Китаю з початку пандемії в 2020 році.

Лі є членом Постійного комітету Політбюро Комуністичної партії і вважається одним із найближчих довірених осіб Сі. Займаючи третє місце в ієрархії Комуністичної партії, Лі є найвищим чиновником, який побував за кордоном з початку пандемії.

Сіньхуа повідомило, що росія також підтримала засудження Пекіном візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі минулого місяця на Тайвань.

“Лі подякував російській стороні за тверду підтримку Китаю в тайванському питанні”, – повідомляє агенство.

Доповнення

За кілька тижнів до вторгнення росії в Україну Сі прийняв путіна в Пекіні на початку лютого, де сторони виступили із спільною заявою, в якій говорилося: «Дружба між двома державами не має кордонів, немає «заборонених» сфер співробітництва».

У цій заяві росія також заявила, що «підтверджує, що Тайвань є невід’ємною частиною Китаю і виступає проти будь-яких форм незалежності Тайваню».

Китай наполегливо відмовляється критикувати вторгнення росії в Україну або навіть називати його таким і звинувачує США та НАТО у провокуванні конфлікту, незважаючи на заяви путіна про те, що він розглядає Україну як “історичну частину росії, яка має бути ліквідована як самостійна політична одиниця”.

Залишити відповідь