Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаНа росіїНа фронтіУкраїна

Окупанти знайшли нове виправдання провалу на Харківщині: заявили, що чисельність ЗСУ була у 8 разів більша

Російські окупанти стверджують, що на Харківському напрямку чисельність українських військ була більшою за російську приблизно у вісім разів. Тож військовослужбовців ЗС РФ відвели, щоб “уберегти їм життя”.

Таке виправдання для загарбників, що втекли, придумав Віталій Ганчев, котрий називає себе головою окупаційної “Харківської військово-цивільної адміністрації”. Його слова процитували пропагандистські росЗМІ, передає OBOZREVATEL.

“На Харківському напрямку чисельність українських “бойовиків” була більшою приблизно у 8 разів, війська відвели для збереження особового складу”, – заявив колаборант.

Ба більше, зрадник додав, нібито на півночі Харківської області України люди “вже не можуть евакуюватися”. За його словами, “українські силовики почали проводити репресії”.

Водночас Ганчев стверджує, що за останні дні на територію РФ “евакуювалися” 5000 людей. Щоправда, він не уточнив, йдеться про примусово вивезених українців чи росіян-військовослужбовців, які ганебно тікали з позицій під натиском ЗСУ.

Нагадаємо: у РФ вигадали брехню про контрнаступ ЗСУ в Харківській області. Пропагандисти заявили, що в населений пункт Вовчанськ “зайшли війська НАТО”.

Разом із тим навіть у міноборони Росії визнали втрату окупантами контролю над Харківщиною. Оборонне відомство країни-агресора опублікувало карту, де майже вся територія українського регіону позначена як підконтрольна ЗСУ.

Як повідомляв OBOZREVATEL, російські пропагандисти заговорили про провал армії РФ в Україні на тлі контрнаступу ЗСУ. Вони визнали, що окупанти ганебно втратили техніку на фронті, й злякалися прориву наших захисників.

Залишити відповідь