Четвер, 25 Квітня, 2024
АналітикаВійнаНа росіїСвітУкраїна

Міноборони Великобританії: Росіяни вперто захищатимуться на Харківщині

Росіяни, швидше за все, будуть вести наполегливу оборону в Харківській області на рубежі річка Оскіл –  Сватове (Луганська обл.), оскільки це забезпечує контроль над важливим шляхом постачання з Росії та прикриває окуповані території Донбасу, повідомило в суботу, 17 вересня, британське Міністерство оборони

Українські війська продовжують наступальні дії в районі Харківщини, де російська оборона закріпилася між річкою Оскіл і Сватовим, пише в суботу вранці, 17 вересня, британська військова розвідка, передає “Польське радіо”.

«Для Росії контроль над цією територією важливий через один із небагатьох шляхів постачання з Бєлгородської області», — наголошується в повідомленні розвідки.

Ця логістична лінія пролягає вздовж кордону Луганської області, частини Донбасу, «звільнення» якого Росія визначила однією з головних цілей війни проти України.

«Можлива втрата території в Луганській області явно підірвала б російську стратегію», — оцінюють у Міноборони Великобританії.

«Росія, швидше за все, буде вести вперту оборону в цьому регіоні, але не ясно, чи є у її сил на передовій достатні резерви і моральний дух, щоби протистояти черговій українській атаці», — підкреслено в повідомленні.

Залишити відповідь