Вівторок, 23 Квітня, 2024
В регіонахСуспільствоУкраїна

З небезпечних регіонів евакуювали вже близько 82 тисяч цивільних

Під час евакуації з Донецької області та інших небезпечних напрямків у безпечні регіони вдалося вивезти вже близько 82 тисяч українців, передусім жінок, дітей та людей похилого віку.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає BlackSeaNews.

“За кожним врятованим життям – спільна кропітка робота держави, міжнародних організацій та волонтерів. Саме волонтери – найперша ланка евакуації. В кожному конкретному регіоні чи населеному пункті вони готують списки людей, які готові евакуюватися, допомагають маломобільним громадянам, збирають та доставляють евакуйованих з найнебезпечніших місць до місця загального збору”, – підкреслили у відомстві.

Наголошується, що Мінреінтеграції у своїй роботі завжди спирається на волонтерські організації, зокрема на Helping to Leave, громадську організацію “Проліска”, “Хелп Піпл”, “Восток SOS” та інші.

За даними міністерства, понад 20 таких організацій беруть участь у проведенні евакуації з усіх напрямків, де є небезпека для мирного населення. Ідеться про тимчасово окуповані території Луганської й Донецької областей, а також райони Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Харківської областей, де зберігається особливо високий рівень небезпеки.

Зазначається, що до процесу долучені також міжнародні організації, які зі свого боку підтримують як українських переселенців, так і волонтерів, надаючи паливо для транспорту, продукти харчування та інше.

“Робота триває постійно, щодня. Не завжди помітна загалу, але об’ємна й важлива. В ній задіяно багато людей. На жаль, в умовах повномасштабної війни далеко не про все можна розповідати більш детально, щоб не зашкодити та не наражати на ризик громадян, яких евакуюють”, – зауважили в Мінреінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінреінтеграції станом на 17 вересня, з небезпечних регіонів і тимчасово захоплених росією територій були евакуйовані понад 80 тисяч українців.

Залишити відповідь