Вівторок, 19 Березня, 2024
На росіїСвіт

Президент Євроради з трибуни ООН викрив російську брехню

Президент Європейської Ради Шарль Мішель звинуватив поточне керівництво російської федерації у спробах зруйнувати світовий порядок та у веденні колоніальної війни на знищення проти України, а також викрив російську пропагандистську брехню, яку кремль намагається поширювати по усьому світу.

Про це президент Європейської Ради заявив сьогодні у Нью-Йорку під час виступу на засіданні Генеральної Асамблеї ООН повідомляє BlackSeaNews.

«кремль веде брутальну гібридну війну, яка поєднує насильство та отруйну брехню. Вони кажуть, що безпека росії роками піддавалася загрозам з боку Заходу. Але це неправда. кремль намагається мобілізуватися, представляючи весь світ в образі умовного ворога. Але ж абсолютно ніхто не загрожував, не атакував і не вторгався в росію. І ніхто, абсолютно ніхто в Європі не хотів мати конфлікт з росією. Ми зацікавлені лише у поширенні безпеки та заможності для всіх», – зауважив Шарль Мішель.

Він наголосив, що війна приносить смерть та страждання народам світу, будь то Ємен, Ефіопія, країни Сахель, М’янма або Україна. кремль розпочав жорстоку війну проти народу України під приводом звинувачення її у «геноциді» проти російськомовного населення та з метою «денацифікації». Але це брехня. Таке припущення не підтверджується ніким у світі, воно існує лише в уяві кремля. А так зване «звільнення» росією територій України в ході вторгнення обертається руйнуванням російськомовних міст та масовими вбивствами російськомовного населення України.

«Третій напрямок неправди у тому, що ця агресія проти України є лише «спеціальною операцією», а не війною. Знову – це жахлива брехня. Це війна, і мобілізація, що була оголошена кілька днів тому для сотень тисяч резервістів, лише підтверджує це. Заборона самої назви «війна» в росії, за яку загрожує тюремне ув’язнення до 15 років, не змінює природу цього явища, а лише підкреслює його ганебний характер. Це війна, це неспровокована агресія, злочинна та нічим не виправдана», – підкреслив президент Європейської Ради.

Він наголосив на тому, що російська війна проти України є неприхованою спробою змінити міжнародно визнані кордони з використанням сили. Імперіалізм та реваншизм є основою цієї колоніальної війни, яку росія розв’язала проти України, та продовжує навмисно порушувати основи міжнародного права та Хартію ООН.

«Це є неприйнятним. Ми маємо зупинити російську машину війни. Тому застосування наших масивних економічних санкцій проти росії було неминучим», – додав Шарль Мішель.

Як повідомлялося, цього тижня у Нью-Йорку відбуваються заходи 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Залишити відповідь