Четвер, 28 Березня, 2024
На росії

Путін хоче ввести у РФ воєнний стан і заборонити виїзд із країни чоловіків призовного віку – ЗМІ

Росіяни, які у більшості підтримують вторгнення РФ в Україну, виявилися неготовими вирушати воювати самі, тому після оголошення Кремлем часткової мобілізації в Росії всіляко намагаються уникнути призову. Щоб зупинити втечу громадян РФ за кордон, президент РФ Володимир Путін може вже найближчим часом оголосити воєнний стан у низці прикордонних областей.

Також кремлівський диктатор думає над запровадженням заборони на виїзд із країни чоловіків призовного віку. Про це пише російський Telegram-канал “Генерал СВР”, передає  OBOZREVATEL.

“Мобілізація, оголошена президентом Росії Володимиром Путіним, тільки почалася, а він уже не задоволений тим, як іде процес. Президенту повідомляють про численні проблеми, що виникли в ході реалізації указу про мобілізацію, велику кількість громадян, що намагаються ухилитися від мобілізації, масову втечу чоловіків призовного віку за кордон і різке падіння рівня довіри до президента (опитування ФСО)”, – пише паблік.

Проблеми з мобілізацією, заявляють автори каналу, спонукали Кремль шукати шляхи їх вирішення. Як варіант, зупинити втечу потенційного поповнення “другої армії світу” можуть спробувати радикально.

“Під час закритої частини наради з постійними членами Ради безпеки РФ у вузькому складі Путін заявив про необхідність запровадження воєнного стану як мінімум у ряді прикордонних областей та заборону на виїзд із країни чоловіків призовного віку. Путін сказав, що визначиться з датою найближчим часом”, – сказано у повідомленні.

Раніше про те, що Путін готовий закрити кордони, якщо росіяни продовжать масово тікати з країни, писало видання “Медуза”.

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію у Росії. Офіційно в РФ заявили, що планують призвати близько 300 тисяч громадян, але, за даними ЗМІ, у “засекреченому пункті” указу йдеться про мобілізацію 1 млн осіб.

На цьому тлі росіяни масово намагаються втекти із країни. А в Європі замислилися над тим, щоби відкрити кордони для громадян РФ. З таким закликом, зокрема, виступив голова Євроради Шарль Мішель.

При цьому з 23 вересня держава-агресор проводить на окупованих територіях 4 українських областей фейкові “референдуми”. Хоча їхнє проведення задекларовано до 27 вересня включно, США вже отримали дані, які результати оголосить Росія. У деяких регіонах вже встановлені необхідні показники явки “виборців” та підтримки “приєднання” до Росії на рівні понад 75%.

А в Росії вже “оголосили” результати псевдореферендуму на Запоріжжі. Людям в окупації нав’язують брехню про те, що 80% населення проголосували за “входження” до РФ. При цьому кремлівські пропагандисти зараховують до тих, хто “проголосував”, і жителів міста Запоріжжя, яке ніколи не знаходилося під російською окупацією.

Залишити відповідь