Вівторок, 19 Березня, 2024
На росіїСвіт

Фінські прикордонники радять уряду будувати паркан на частині кордону з РФ

Прикордонна служба Фінляндії рекомендувала уряду спорудити паркан на принаймні деяких ділянках кордону з Росією “через зміну безпекової ситуації”.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє Yle.

З 1300 кілометрів сухопутного кордону з РФ, паркан радять будувати на пріоритетних ділянках загальною довжиною 260 км, які прикордонники визначили як першочергові. Вартість проєкту складає кількасот мільйонів євро. 

Уряд ще не розглядав рекомендацію, але міністерка внутрішніх справ Кріста Мікконен схвально висловилася про неї. 

“Бар’єри на пунктах пропуску та найважливіших ділянках можуть бути корисними… Ніхто не каже про те, що потрібно відгороджуватися вздовж усіх 1300 км – є ділянки підвищеного ризику. Наприклад, де з обох боків кордону поруч населені пункти, через них проходять дороги”, – зазначила вона. 

За її словами, нагляд за кордоном вже додатково посилили і спроби нелегального перетину скоріш за все будуть помічені. 

У Прикордонній службі зазначають, що зараз випадки нелегального перетину кордону з РФ є поодинокими, але в умовах нових обмежень Фінляндії на в’їзд росіян та масового виїзду громадян РФ за кордон після оголошення мобілізації це може змінитися. 

У понеділок потік росіян на в’їзд до Фінляндії дещо скоротився – в’їхали понад 7700 осіб і майже половина в цей день перетнули кордон у зворотному напрямку. Сумарно за суботу й неділю до Фінляндії в’їхали близько 17 тисяч росіян – на 80% більше, ніж за попередні вихідні, значна частка транзитом рушили до інших країн.

Як відомо, Фінляндія готується заборонити туристичні поїздки для громадян РФ. 

Залишити відповідь