Вівторок, 19 Березня, 2024
На росіїСвітУкраїна

Британська розвідка: у п’ятницю путін, ймовірно, оголосить приєднання окупованих територій України до РФ

Водночас у Білому домі заявили, що США спільно із міжнародними партнерами не визнають «сфабриковані результати, оголошені Росією»

Ймовірно, під час п’ятничного виступу в обох палатах російського парламенту президент владімір путін офіційно оголосить приєднання окупованих територій України до Росії, повідомило у вівторок Міністерство оборони Великобританії, передає “Польське радіо”.

У щоденному розвідувальному зведенні міністерство повідомило, що путін виступить з промовою в обох палатах російського парламенту в п’ятницю, 30 вересня.

«Є реальна ймовірність, що путін використає свій виступ, щоб офіційно оголосити про приєднання окупованих регіонів України до Російської Федерації. Референдуми, які зараз проходять на цих територіях, мають завершитися 27 вересня. Російські лідери майже напевно сподіваються, що можливе оголошення про анексію буде розцінено як підтвердження правильності „спеціальної військової операції” і посилить патріотичну підтримку конфлікту. Ці прагнення, ймовірно, будуть послаблені зростаючою обізнаністю країни про нещодавні невдачі Росії на полі бою та значною тривогою з приводу часткової мобілізації, оголошеної минулого тижня», – йдеться в повідомленні.

Водночас речниця Білого дому Карін Жан-П’єр запевнила, що США не визнають російські псевдореферендуми на окупованих територіях України. Вона попередила, що Вашингтон готовий відповісти обмеженнями щодо Москви у разі анексії Росією цих земель.

Речниця запевнила, що США спільно зі своїми міжнародними партнерами відкинуть «будь-які сфабриковані результати, які оголосить Росія».

Жан-П’єр також сказала, що Вашингтон наразі не бачить жодних доказів того, що Росія використовуватиме ядерну зброю. При цьому вона запевнила, що США поставилися до цих погроз «надзвичайно серйозно».

Залишити відповідь