Субота, 20 Квітня, 2024
ВажливеВійнаУкраїна

За минулу добу РФ обстріляла понад 40 населених пунктів України

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 06.00 13.10.2022

Сьогодні вранці, 13 жовтня, Генеральний штаб ЗСУ поінформував про чергові російські обстріли цивільних об’єктів України. Вночі РФ атакувала іранськими дронами-камікадзе кілька міст Київської області. Російські війська також завдали ракетних ударів по Миколаєву, передає “Польське радіо”.

Як повідомив речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун, Росія обстрілювала цивільні об’єкти України впродовж усієї минулої доби:

«Протягом минулої доби окупанти завдали 3 ракетних та 21 авіаційний удар, здійснили 104 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Ударів противника зазнали об’єкти та мирні громадяни більш ніж 40 населених пунктів. Ворог бив, зокрема, в райони Миколаєва, Вінниці, Черкас, Черняхова, Білогорівки, Спірного, Павлівки, Мирного та Давидового Броду».

У звіті зазначається, що російські окупаційні війська використовували крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та безпілотні літальні апарати іранського виробництва.

Генштаб ЗСУ також повідомляє, що за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Бахмутське, Озарянівка, Іванград, Бахмут та Мар’їнка.

«Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 32 удари. Підтверджено ураження більш як 25 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 4 вертольоти ворога та 26 БпЛА. Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 6 пунктів управління, 7 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 4 склади боєприпасів. В зону вогневого ураження також потрапили позиції ворожої артилерії, РЕБ та інші військові цілі», – йдеться у звіті Генштабу ЗСУ.

Залишити відповідь