Четвер, 16 Травня, 2024
На росії

В Росії зупинили великий нафтогазовий проєкт через санкції США

В Україні нафтогазовий проєкт “Сахалін-1” зупинився через відмову американського оператора відвантажувати нафту в танкери “Совкомфлоту”. Влада РФ передала управління від американської компанії Exxon до “Роснефти”.

Як повідомляє OBOZREVATEL, раніше танкери “Совкомфлоту” потрапили під санкції США. Росія намагалася врятувати ситуацію: знайшла російського страховика, намагалася продовжити роботу. Проте в результаті суду втратили страховку від Міжнародної групи клубів взаємного страхування (International Group of P&I Clubs).

У червні глава “Совкомфлоту” Ігор Тонковидов заявляв про вирішення проблеми за рахунок залучення російських страховиків. Однак Exxon наполягала на обов’язковому P&I-страхування і відмовилася відновлювати відвантаження.

У результаті вже у травні видобуток на проекті припинився через переповнення резервуарів з нафтою в порту Де-Кастрі, звідки він відвантажується на світовий ринок. У Exxon та “Совкомфлоті” на запит не відповіли. У “Роснафті” переадресували питання до Міненерго та Exxon.

До речі, США заборонили покупку російської нафти. Таке ж обмеження набуде чинності у грудні та в ЄС. РФ при цьому зі знижками активно продають енергоресурси в Китай, Індію, Шрі-Ланку, Пакистан, Бангладеш та Кубу.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв: економіка РФ стагнує і стає ізольованою – її ВВП впав більш ніж на 10% у 2022 році, а влада “більше не здатна модернізувати її за допомогою передових технологій”. Результат – обмеження здатності фінансувати війну проти України.

Залишити відповідь