П’ятниця, 19 Квітня, 2024
АналітикаНа росії

Путін вже зробив крайній крок, який зламає Росію

Армія – це трохи складніше, ніж просто мобілізувати людей і роздати їм зброю. Найкраща армія та, де солдати мають спільну мету.

Армії різних цінностей

У ЗСУ така мета є: захистити своїх батьків від вбивства, жінок і дітей – від згвалтувань. Це потужна мета, що мотивує, передає 24 канал.

Армія найманців не така ефективна. Стояти на смерть ніхто не буде, але там – професіонали з високим рівнем бойової підготовки і професійним розумінням важливості групової взаємодії для виживання. Тому “Вагнер” боєздатний і небезпечний.

Зовсім інше – армія мобілізованих на загарбницькій війні. Замість спільної мети захистити свої сім’ї, єдина справжня мета мобілізованих – індивідуальне виживання. Зібрані з усього світу мобілізовані чужі одне одному. А стратегія московитів мобілізувати зеків, алкашів, бомжів, безробітних і випадкових людей коло метро робить з армії Росії армію обізян з гранатами.

Чому мобілізація стає могилізацією

Розстріл на Бєлгородському полігоні – не випадок, а закономірність. Це просто найгучніша новина. Ми просто не знаємо, скількох мобілізованих колеги по тихому забили до смерті в казармах, зґвалтували, зробили інвалідами, піддають психологічним і фізичним тортурам просто зараз.

Чи будуть ці травмовані потєряшки ефективними в бою? Ні. Вони будуть думати не про бойові задачі, а як сховатися, щоб вижити. Мобілізовані будуть здаватися пачками. Тікатимуть зі зброєю. Стрілятимуть своїх. Повернуться на Росію і продовжать вбивати цивільних.

Саме тому мобілізація для загарбницької війни – крайній крок. Саме тому її так не хотів Путін. Саме тому мобілізація зламає Росію і не дасть можливості довго продовжувати війну.

Залишити відповідь