Четвер, 18 Квітня, 2024
ПодіїПолітикаСвіт

Король Charles III прийняв відставку прем’єра Ліз Трас та доручив Ріші Сунаку сформувати новий уряд

Сьогодни Король Charles III прийняв відставку прем’єра Ліз Трас повідомляє Sky News

Трас минулого тижня оголосила про відставку після шести тижнів перебування на посаді і почалися вибори нового лідера Консервативної партії.

У своїй прощальній промові вона закликала свого наступника Ріші Сунака продовжити політику підтримки та допомоги нашій країні, якої дотримувалася і вона, і її попередник Борис Джонсон.

Тепер Ріші Сунак офіційно став прем’єр-міністром Великої Британії. Король Charles III доручив йому сформувати новий уряд.

Сунак став 57 прем’єр-міністром Великобританії. Він є третім прем’єром цього року і увійде на Даунінг-стріт як наймолодший глава уряду за останні два століття.

Після цього Ріші Сунак вперше виступив після призначення на посаду прем’єр-міністра Великобританії.

Він подякував Борису Джонсону за досягнення на посаді, пообіцяв зберегти цінності партії і слідувати їм під час управління країною.

“Прямо зараз наша країна зіткнулася з найсильнішою економічною кризою. Наслідки ковіда все ще впливають на нас, путінська війна в Україні дестабілізувала енергетичний ринок та ланцюжок поставок у всьому світі. Потрібно багато працювати, щоб поновити довіру до партії. Прекрасно розумію, що це дуже важка посада, але я готовий”, – заявив він.

Залишити відповідь