Субота, 20 Квітня, 2024
ЕкономікаСвітУкраїна

Співголова партії Шольца просуває податок на багатство, щоб допомогти відбудові України

Співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Саскія Ескен виступає за запровадження податку на багатство з метою отримати кошти на відновлення України після війни.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє Spiegel.

“Для того, щоб фінансувати ефективну, засновану на солідарності державу, яка об’єднує суспільство в нашій країні, підтримує відновлення в Україні і водночас не закриває очі на глобальну голодну кризу, ми повинні, нарешті, впровадити заснований на солідарності податок на активи надбагатих”, – сказала Ескен.

Відповідним чином висловився і лідер парламентської фракції лівих Дітмар Барч: “Нам потрібна загальноєвропейська участь надбагатих. Не повинно бути так, що звичайні платники податків, які і так страждають від інфляції та цін на енергоносії, повинні оплачувати рахунки за війну самотужки”. Барч вимагає також залучити Росію до участі у відбудові шляхом використання конфіскованих активів російських олігархів.

Податок на багатство давно бажаний для СДПН, за його запровадження виступають і “зелені”. Партнер по коаліції Вільна демократична партія, однак, виступає проти податку на багатих. На думку лібералів, збільшення податків на роботодавців послабить економіку, а отже, і робочі місця.

Залишити відповідь