П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаНа фронтіУкраїна

Ключові події на фронті відбуваються біля Бахмута і Авдіївки – Денисенко

В Україні ключові події на фронті наразі відбуваються біля Бахмута та Авдіївки на Донеччині.

Про це в ефірі телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про ситуацію на фронті, то, по суті, ключові події уже певний час зосереджуються безпосередньо біля Бахмута і біля Авдіївки. Тобто там відбуваються ключові події (на фронті – ред.), і там, у принципі, росіяни безуспішно намагаються атакувати, і нічого у них не вдається», – сказав він.

Денисенко уточнив, що, відповідно до інформації військових, на Херсонщині українським захисникам вдалося за добу знищити один зі складів рф, також було знищено щонайменше із десяток кадирівців.

Відповідаючи на запитання щодо того, наскільки добре наразі охороняються українські кордони, радник міністра зазначив, що тут йдеться не лише про прикордонну службу, а і про ЗСУ та тероборону.

«Тут фактично мова йде про укріплення півночі України, і мова тут йде і про Сумщину, і про Харківщину, але перш за все ми маємо на увазі білоруський напрямок. Наразі фактично всі ці місяці відбувається укріплення кордону, мінування, щоб росіяни не мали можливості рухатися зі сторони білорусі», – заявив Денисенко.

Радник глави МВС поінформував, що можна говорити про те, що на території білорусі наразі як такого ударного кулака не створено.

«Достатньої кількості для початку вторгнення на територію (України – ред.) – ні техніки, ні людей – у них там зараз немає. За цим слідкує українська розвідка, за цим слідкують, у тому числі, і білоруські партизани, які передають відповідні дані. Але поки говорити про те, що вони там створили ударну групу – ні цього немає», – зазначив він.

Відповідаючи на запитання, він заявив, що наразі для багатьох виглядає абсолютною фантастикою те, що можна притягнути до відповідальності президента рф володимира путіна чи очільника міноборони рф сергія шойгу, чи будь-кого іншого з їхньої кліки.

«Але всі ми маємо пам’ятати приклад Мілошевича, проти якого Гаага почала розслідування ще в ті часи, коли він був президентом, і він своє життя закінчив у тюрмі. Тому у цьому випадку ми просто маємо розуміти, що ці прецеденти є, і у принципі, ці прецеденти нам потрібно продовжити», – вважає Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, війська рф не полишають спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Залишити відповідь