Субота, 20 Квітня, 2024
Війна

Іран готується відправити до росії балістичні ракети та ударні дрони – CNN

Іран готується відправити до росії близько тисячі додаткових одиниць зброї, зокрема балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» та ударні безпілотники для використання у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN із посиланням на офіційних представників однієї із західних країн, що стежить за іранською програмою озброєнь.

Поставка уважно відстежується, оскільки це буде перший випадок, коли Іран надсилатиме до росії передові високоточні керовані ракети, що може дати кремлю значний поштовх на полі бою.

«Ця нова очікувана поставка ознаменує значне збільшення підтримки Іраном військових зусиль росії. Хоча точні терміни, коли вантаж прибуде до росії, невідомі, офіційні особи вважають, що зброю точно буде доставлено до кінця року», – пише видання.

За словами джерел, остання партія зброї з Ірану до росії включала близько 450 безпілотників, які росіяни вже використали в Україні. Минулого тижня українські офіційні особи заявили, що збили понад 300 іранських безпілотників.

Офіційно Іран заперечує постачання росії озброєння для використання у війні в Україні. кремль також заперечував це.

Як повідомлялося, офіційні особи США у серпні заявляли, що Іран надав російській федерації партію дронів-камікадзе. Такими безпілотниками росія регулярно тероризує українські міста.

Українська влада закликає світову спільноту надати країні більше систем протиповітряної оборони для захисту від іранських дронів.

Верховна Рада засудила підтримку Ісламською Республікою Іран збройної агресії російської федерації проти України.

20 жовтня країни ЄС ухвалили нові санкції проти Ірану у зв’язку із поставками для росії дронів-камікадзе, які використовуються російськими загарбниками для атак на міста України, вбивства цивільного населення та руйнування критично важливої інфраструктури. Зокрема, до санкційного списку були включені 3 особи та 1 установа Ірану.

Залишити відповідь