Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаІнтерв'юУкраїна

Польський депутат: мусимо продовжити постачати зброї Україні та допомогати українцям пережити зиму

Павел Коваль з «Громадянської коаліції» також зауважив, що потрібно слідкувати за настроями на Заході, аби путіну не вдалося зменшити підтримку західних країн, передає Польське радіо.

Депутат «Громадянської коаліції» Павел Коваль заявив, що Польща повинна продовжити постачити зброю в Україну і допомогати українцям пережити зиму. В ефірі Польського радіо 24 політик розповів про пріоритети підтримки України в найближчі місяці.

За словами Павела Коваля, ключове значення тут має також позиція західних країн: «Збереження постачання зброї, як і раніше, збільшення цього постачання, допомога українцями пережити зиму. Також потрібно дивитися на настрої на Заході, тому що справжнім полем битви значною мірою є Захід. путін хоче зменшити підтримку західних урядів, аби вони подумали, що не варто допомагати Україні».

Останніми тижнями росіяни регулярно обстрілювали цивільну критичну інфраструктуру в Україні. На думку експертів, таким чином москва хоче створити гуманітарну кризу та чергову хвилю мігрантів до Європи. Влада Києва звертається до країн Заходу з проханням надати протиповітряну та протиракетну зброю та допомогти гарантувати енергобезпеку України на зиму.

Залишити відповідь