П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаВійськові злочинціЖертви війниРуzкій мір

Рашисти примусово евакуюють людей із Запорізької та Херсонської областей

Речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун повідомив, що росіяни використовують мирних жителів як «живий щит». В місті Сватове, окупанти продовжують розміщувати свої підрозділи у школах та на підприємствах, а місцеве населення примушують продовжувати працювати та приводити дітей на заняття, незважаючи на обстріли повідомляє Польське радіо.

Рашисти продовжують вимушену евакуацію населення із Запорізької та Херсонської областей, повідомляє Генштаб ЗСУ. Евакуація охоплює територію від села Велика Знам’янка Запорізької області до Нової Каховки Херсонської області.

Речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун повідомив, що росіяни використовують мирних жителів як «живий щит»:«На тимчасово зайнятій території Луганської області підрозділи російських окупаційних військ продовжують використовувати цивільне населення у якості “живого щита”. Так, за наявною інформацією, в місті Сватове, окупанти продовжують розміщувати свої підрозділи у школах та на підприємствах, а місцеве населення примушують продовжувати працювати та приводити дітей на заняття, незважаючи на обстріли».На більшості окупованих територій російські війська намагаються утримати свої позиції та зосереджуються на стримуванні української армії. Вони обстрілюють українські позиції по всій лінії зіткнення. За минулу добу від ракетного обстрілу постраждали понад 20 українських міст.У Генштабі ЗСУ підтвердили інформацію про те, що за останні дні українці ліквідували близько 60 російських військових у селі Першотравневе Миколаївської області. Крім того, від учорашнього дня українська протиповітряна оборона збила десять дронів «Шахед-136» і безпілотний літальний апарат «Орлан».

Залишити відповідь