Неділя, 19 Травня, 2024
В окупаціїВійнаВійськові злочинціЕкологіяУкраїна

Армія рф створила в окупованій Херсонській області «колосальну екологічну загрозу» у Дніпрі – ОК «Південь»

Армія рф створила на окупованій Херсонській області «колосальну екологічну загрозу» через «масований підрив» плавзасобів та суден біля пристаней та причалів Дніпра.

Про це повідомляє українське Оперативне командування «Південь», передає Black Sea News.

«Тони пального, що випливають із пошкоджених суден, зараз прямують за течією у дельту Дніпра, у бік заповідної зони Національного природного парку «Нижньодніпровський», – зазначають українські військові.

Як додають у ОК «Південь», російські військові продовжують зміцнюватися на захопленій території, змушуючи мешканців навколишніх населених пунктів залишити місця свого проживання. “Ворог не припиняє використовувати тактику “живого щита” шляхом розміщення підрозділів в установах соціальної інфраструктури, густонаселених житлових районах, приватних дворах та будинках”, – зазначають у ОК “Південь”.

російські війська захопили Херсон у перші дні війни на початку березня. 2 листопада окупаційна адміністрація Херсона заявила про закриття переправи через Дніпро, пояснивши це «завершенням евакуаційних заходів із території правобережжя Дніпра, а також посиленням військової небезпеки та підвищенням загроз мирному населенню».

Залишити відповідь