Неділя, 17 Березня, 2024
АнонсиВ регіонахІнформаційний фронтСуспільство

У Львові презентують книгу «Християнська демократія. Рішення для України та Європи» та просвітницьку ініціативу InfoLight.UA

10 листопада о 15:00 в Львівському обласному молодіжному центрі відбудеться презентація книги «Християнська демократія. Рішення для України та Європи». Книгу авторства громадського активіста Юрія Міндюка, журналіста Костянтина Канішева та політолога Валерія Майданюка видано зусиллями ГО Фонд сприяння демократії.

Також буде здійснено презентацію просвітницької ініціативи InfoLight.UA, яку реалізує ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні. В межах ініціативи  відбуваються онлайн-тренінги з інформаційної гігієни та безпеки, фактчекінгу та протидії дезінформації.

Спікери:

  • Валерій Майданюк, кандидат політичних наук, співавтор книги «Християнська демократія. Рішення для України та Європи».
  • Валентин Балагура, політолог, громадський діяч, ГО «Велика держава».
  • Юрій Гончаренко, експерт з питань інформаційної безпеки, віцепрезидент ГО Фонд сприяння демократії, просвітницька ініціатива InfoLight.UA
  • Максим Колиба, доктор філософії, заступник директора Міжнародного інституту етики та проблем сучасності Українського католицького університету, старший викладач Школи права Українського Католицького Університету.

Адреса: м. Львів, вул. Винниченка, 12, 2-й поверх

Трансляція заходу:

Анотація книги:

Християнська демократія стала для європейських країн ідеологією примирення та інтеграції після Другої світової війни. Християнсько-демократичні лідери Конрад Аденауер, Робер Шуман і Альчіде де Гаспері не лише заклали підвалини економічного процвітання Німеччини, Франції та Італії, але й стали батьками-засновниками Європейського Союзу. Універсальні цінності християнської демократії підняли з руїн повоєнну Європу і стали фундаментом соціальної держави, заснованої на свободі, солідарності та відповідальності.

Ця книга розповідає про історії християнсько-демократичних прикладів успіхів, вдалої та невдалої боротьби за побудову суспільства добробуту, справедливості та цінностей.

Книга розрахована для широкого кола читачів, політиків, політологів, журналістів, громадських та релігійних активістів, студентів, християн та всіх, хто цікавиться принципами побудови успішних і соціально орієнтованих держав.

https://conservative.org.ua/product/iurij-mindiuk-kostiantyn-kanishev-valerij-majdaniuk-khrystyianska-demokratiia-rishennia-dlia-ukrainy-ta-ievropy/

Про ініціативу InfoLight.UA:

Низький рівень інформаційної грамотності громадян України, особливо після початку повномасштабної агресії росії,  разюче видний і чинить негативний вплив. Зокрема, з цієї причини широко поширюються фейки, дезінформація, пропаганда. Держава не завжди має достатньо ресурсів для протидії цьому і потребує партнерства з боку громадських організацій та волонтерів.

Дуже складне становище з інформаційною роботою на тимчасово окупованих територіях, де громадяни України не мають доступу до об’єктивних джерел інформації, перебувають в стані постійного стресу і зневіри. Так само через відсутність знань про безпечні засоби зв’язку відсутня інформація про перебіг подій на цих територіях, через що українське суспільство та міжнародна спільнота не отримують об’єктивної інформації і часто перебувають під впливом дезінформації та маніпуляцій.

Воєнний стан, необхідність залучення всього суспільства до справи оборони країни створює умови для появи недовіри і навіть певних конфліктних ситуацій у взаємодії суспільства і армії.  Державні органи через брак часу та ресурсів не завжди вчасно реагують на ці ситуації, що дає простір для маніпуляцій та впливу спеціальних інформаційних операцій російських спецслужб.

Враховуючи вищенаведене, в межах проекту «InfoLight.UA» реалізуються навчальні програми підвищення медіаграмотності, боротьби з фейками та пропагандою.

Окремо робиться акцент на створенні інформаційного продукту для українців на окупованих територіях та  співпраці громадянського суспільства і армії. Реалізація цих програм спрямована, в тому числі, і на взаємодію суспільства та армії.

Проект реалізується Фондом сприяння демократії (Україна) за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні (Німеччина).

https://infolight.in.ua/

Залишити відповідь