Субота, 20 Квітня, 2024
БлогНа росії

У британській розвідці розповіли, чому до шкіл рф повертають курс військової підготовки

російська влада поверненням до шкіл курсу військової підготовки хоче посилити навіювання ідеології патріотизму та довіри до державних інститутів.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«9 листопада міністр освіти рф Сергій Кравцов заявив, що військова підготовка повернеться в російські школи з вересня 2023 року. російські чиновники намагалися відновити цю програму в 2014 році після вторгнення росії в Крим. Було сподівання, що ініціатива покращить якість призовників. Проте через вісім років мало що змінилося, і якість російських призовників залишається поганою, з низьким моральним духом і обмеженою підготовкою. Зараз розробляється навчальна програма, яка буде завершена до кінця 2022 року. Після цього вона пройде процес затвердження», – заявили у відомстві.

Зазначається, що міноборони росії підтримує цей процес, заявляючи, що цьому навчанню має приділятися не менше 140 годин на навчальний рік.

«Ці тренінги, ймовірно, мають на меті виробити в учнів військові навички, коли вони наближаються до призовного віку, а також збільшити участь у мобілізації та призовах. Ця ініціатива, ймовірно, буде частиною ширшого проєкту з посилення навіювання російському населенню ідеології патріотизму та довіри до державних інститутів», – додали у британському Міноборони.

Сам курс військової підготовки є програмою радянських часів (закінчилася в 1993 році), в ході якого учні проходили обов’язкову військову підготовку. Вона включала реагування на непередбачені випадки хімічної чи ядерної атаки, надання першої допомоги та досвід поводження та стрільби з автоматів Калашникова.

Як повідомляв Укрінформ, у рф роздають нові вказівки журналістам на тлі зростання невдоволення населення, зокрема через мобілізацію.

Залишити відповідь