Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаІнтерв'юУкраїна

Президент України похвалився ІТ-армією і назвав кількість відбитих кібератак

Понад 1 300 кібератак відбили українські фахівці ІТ-індустрії за вісім місяців від початку повномасштабної війни з росією.

Таку цифру озвучив Президент України Володимир Зеленський під час виступу у панелі «Цифрова трансформація» у межах саміту G19, повідомляє Західно інформаційний фронт.

«Зараз добре видно, що таке сучасна війна. Сьогодні не уявити життя без комп’ютерних мереж, швидкісного зв’язку, інтернету і тим більше – без електрики. Але ваші вороги можуть спробувати позбавити вас саме цього. Візьміть український досвід захисту, щоби гарантувати безпеку вашим народам. Ми створили IT-армію, яка перемагає у кіберпросторі. Найкращі спеціалісти і компанії країни об’єдналися для захисту держави. Понад 1300 кібератак ми відбили за вісім місяців російської війни. У перший тиждень вторгнення росія знищила ключовий дата-центр нашої країни, і рішення у відповідь – це «хмари», в які ми перенесли частину інформаційних систем», – розповів глава України у своєму виступі.

За його словами, вдалося захистити державні реєстри, зберегти цифрову стійкість банків, а впровадження цифрових технологій дозволяють швидко організувати соціальні виплати.

Виокремив Президент і державний сервіс «Дія», яким користуються мільйони українців.

«Це більше ста видів державних послуг без контакту з чиновниками. Цифровий паспорт, відкриття рахунків, сплата штрафів і податків, отримання державної допомоги, збір коштів на підтримку армії… Усе це українська «Дія», – сказав Володимир Зеленський.

Він також висловив готовність перед світовими лідерами «допомогти побудувати» подібні системи захисту та сервісу.

«Що всім нам треба – це відкинути суперечки та розвивати колективні зусилля заради глобального миру і стабільності кожної доброчесної держави. G-19 у цьому може бути дуже успішним! Україна готова допомагати. Наш безпековий досвід – це ваш безпековий досвід», – заявив Президент.

Залишити відповідь