Субота, 20 Квітня, 2024
АналітикаНа росіїРуzкій мір

Опитування: 55% росіян хочуть переговорів з Україною – росЗМІ

За мирні переговори з Україною виступають близько 55% росіян – відсоток різко збільшився в останні місяці, передає Українська правда.

Джерело: Медуза з посиланням на дані останнього закритого соцопитування ФСО і джерела, близькі до адміністрації президента рф

Деталі: Видання уточнює, що такі дослідження робляться на замовлення кремля і тільки для “внутрішнього користування”.

За даними закритого соцопитування, за продовження війни виступають лише 25%, а близько 55% – за мирні переговори. При цьому ставлення росіян до війни різко погіршилося саме останнім часом, зокрема після мобілізації. У липні цього року опитування показували, що за мирні переговори виступають лише 30% росіян.  

За даними Медузи, ці дані збігаються з результатами жовтневого опитування “Левада-Центру”, де “за” і “скоріше, за” мирні переговори виступили 57% респондентів; “за” і “скоріше, за” продовження бойових дій – 27%.

За словами двох джерел видання, близьких до адміністрації президента росії, з цієї причини кремль у майбутньому планує обмежити кількість відкритих опитувань про ставлення росіян до війни. За словами джерела, “наміряти зараз можна всякого, краще цього не робити”.

Один із політтехнологів, які співпрацюють з адміністрацією президента рф, також заявив, що зараз “динаміку (ставлення росіян до війни) краще не давати”.

Що цьому передувало: За результатами серпневого відкритого опитування, 65% росіян схвалили б рішення володимира путіна зупинити військову операцію в Україні та підписати мирну угоду. При цьому 60% респондентів підтримали б і намір президента росії розпочати новий наступ на Київ.

Залишити відповідь