Вівторок, 19 Березня, 2024
Військові злочинціНа росії

“Там наши святыни!” Симоньян зробила цінічну заяву про бомбардування Києва. 

Російські пропагандисти продовжують бити рекорди з лицемірства. Пропагандистка Маргарита Симоньян, яка раніше раділа смертям українців та закликала завдавати ще більше ударів по критичній інфраструктурі міста, заявила, що РФ “ніколи не бомбитиме Київ.

Причина, за її словами, полягає в тому, що в українській столиці, мовляв, є багато “російських святинь”, передає OBOZREVATEL.

“Парад лицемірства від Симоньян. Пропагандистка, яка закликала стерти українські міста з землі і раділа бомбардуванням критичної інфраструктури, раптом здала назад і заявила, що, мовляв, вони воюють в Україні з американцями, і тому столицю ніхто бомбити не буде”, – зазначили автори каналу.

У оприлюдненому на каналі фрагменті відео Симоньян з огидною посмішкою розводиться про те, що Росія начебто воює не з Україною, а з колективним Заходом.

“Ми воюємо, починаючи з початку березня, ні з яким не з Києвом. А воюємо із Заходом. Тоді якого біса нам скидати ядерну бомбу на Київ? Ми з Києвом не воюємо! Правда ж?” – немов бажаючи отримати схвалення озвученій маячні, звертається до решти учасників російського ток-шоу Симоньян.

Виявляється, Росія “ніколи не бомбитиме” Київ, бо там знаходяться “святині” Симоньян, зокрема Києво-Печерська лавра, яку пропагандистка чомусь іменує “Києво-Печорською”. Натомість вона вкотре взялася погрожувати страшними ударами по західних столицях, яких завдасть “друга армія світу”, яка місяцями “бере” невеличкі села в Україні та відступає ледь не на всіх фронтах.

“Київ ми бомбити не будемо ніколи, бо є причина перша: у Києві розташовані наші святині. І ніколи ні Володимир Володимирович (Путін. – Ред.), ні Сергій Кужугетович (Шойгу. – Ред.) не ухвалять рішення про те, щоб розбомбити Києво-Печорську лавру. Це виключено. А ось, наприклад, у Вашингтоні чи Лондоні – жодної нашої святині немає. І в Берліні їх немає!” – намагалася злякати Захід пропагандистка.

При цьому в альтернативній реальності російської пропаганди РФ окупувала Київ ще в перший тиждень повномасштабного вторгнення в Україну.

“Київ як такий ми перемогли в перший тиждень, взяли фактично. Ми скрізь там були. Я знаю військових, які були в жаху, що їм наказали звідти піти”, – не зморгнувши оком, видала Симоньян.

Нагадаємо, раніше пропагандистка Симоньян прямо назвала ціль війни Росії проти України. За словами майбутньої фігурантки трибуналу в Гаазі, її країна розв’язала війну з метою “скоротити територію” України. Симоньян вважає, що наша країна має “непристойно величезну територію”.

Про вигадану в Кремлі “денацифікацію” пропагандистка вже не згадує, вона не вважає ганебним, що Росія – це окупант, головною і єдиною метою якого є захоплення чужих територій.

Розповідаючи про те, як її країна “успішно скорочує Україну”, Симоньян промовчала, що при цьому окупанти вбили десятки або й сотні тисяч мирних жителів.

Залишити відповідь